Skip to Content

Kovrčavi kanarinci i kovrčavi galebići

kovrčavi kanarinci

Kovrčavi kanarinci neupućenim ljubiteljima ptica djeluju nestvarno i najviše odstupaju od „normalnih“ kanarinaca. Njihovo veoma dugo i kovrčavo perje, kod nekih rasa izrazito kratko ali isto tako  kovrčavo, ne djeluje kao prirodno oblikovano perje, nego više kao da su tu umiješali prste neki dokoni frizeri. Međutim, kod njih se radi o mutaciji domestificiranih kanarinaca, iz koje su dugotrajnom selekcijom, križanjima i kombinacijama, uz mnogo mašte i idejnosti, uzgajatelji i ljubitelji kovrčavih kanarinaca uspjeli dobiti veliki broj rasa koje danas poznajemo.

Ova knjiga obrađuje sve poznate, priznate i nepriznate, rase kovrčavih kanarinaca (ukupno je obrađeno 18 rasa), povijest i metodologiju njihovog nastanka, objašnjava nasljeđivanje kovrčavog perja, ali daje i uzgojne preporuke, preporuke za držanje i treniranje, te pripremu kovrčavih kanarinaca za izložbe. Na kraju knjige obrađeni su i kovrčavi japanski galebići, koji su se pojavili prije 50-tak godina, kao rezultat slučajnih parenja.

Opseg knjige je 154 stranice formata 235×165 mm, sa 148 fotografija u boji i 44 crteža. Cijena knjige je 120,00 kn (poštarina uračunata).Može se naručiti preko Nove batude poštanskom uputnicom na adresi uredništva: Dražen Dokletal, Ivana Filipovića 27. 31 220 VišnjevacZa sve nejasnoće možete se javiti na mob. 098-693-024 ili na e-mail novabatuda@gmail.com i drazen.dokletal@gmal.com

 

  • ADRESA:

    Županijska 30

    HR 31000 Osijek

    Hrvatska

  • OIB: 47112286141

  • E-mail: info@ptice-osijek.com