Skip to Content

NOVA KNJIGA„KANARINCI OBLIKA, POLOŽAJA I CRTEŽA“

Knjiga „Kanarinci oblika, položaja i crteža“, uz ranije objavljene knjige „Ptice s kukmom – kanarinci, egzote, papige“ i „Kovrčavi kanarinci i kovrčavi galebići“, predstavlja treći dio “trilogije” o kanarincima stasa. Tako su sada predstavljene i obrađene sve moderne rase kanarinaca stasa, bez obzira priznaje li ih Svjetska ornitološka organizacija (COM) ili ne.

Knjiga prikazuje moderne trendove uzgoja, izlaganja i ocjenjivanja ovih rasa kanarinaca stasa, te objašnjenja osnovnih razlika među sličnim rasama. Razumijevanje nekih problema zahtijeva poznavanje geneza svake pojedine rase, ali i tendenciju njenog razvoja, pogotovo u domicilnoj zemlji, čemu je u knjizi posvećena dužna pozornost.

Kanarinci stasa je područje kanarikulture koje se jako brzo mijenja i razvija. Zbog toga, svatko tko se želi uspješno baviti uzgojem i selekcijom ovih zanimljivih i jedinstvenih kanarinaca, tko želi postići uspjeh na takmičenjima ptica, tko želi “savladati” ove kanarince i pripremiti se za polaganje ispita za suca-ocjenjivača, a pogotovu onaj tko ih želi kvalitetno i uspješno ocjenjivati na izložbama, treba stalno i trajno pratiti sve što se oko njih događa. Ova knjiga je mali pokušaj u tom cilju.

Knjiga je formata B5 (165×240 mm), koja na 207 stranica u boji detaljno obrađuje 18 rasa kanarinaca oblika, položaja i crteža, kao i načine njihove pripreme za takmičenje, potrebne izložbene krletke, te postupke ocjenjivanja i izlaganja.

Za sve informacije i narudžbe možete se obratiti Draženu Dokletalu na mob. 098/693-024.

KANAR

  • ADRESA:

    Županijska 30

    HR 31000 Osijek

    Hrvatska

  • OIB: 47112286141

  • E-mail: info@ptice-osijek.com