Skip to Content

Predstavljamo članove – Tomislav Gernhardt

na izložbi

Rođen sam u Osijeku 1973. godine. U mome životu životinje zauzimaju puno mjesta i nije bilo vremenskog perioda da nisam imao neku životinju makar kao kućnog ljubimca. Od toga naravno na prvom mjestu većinom su bile razne vrste peradi i ptica. Moja prva ptica je bila papiga tigrica, pa zebice, nimfe, a kao i većina uzgajivača probao sam uzgajati sve i svašta koliko su financije dozvoljavale. Više godina sam uzgajao papagaje i polako sam prelazio na egzote tako da sam isključivo prešao na uzgajanje egzota.

Standard zebraste zebe

Standard zebraste zebe

Aktivnijim uzgojem ptica sam započeo 2008. godine kada sam se i učlanio u Društvo za zaštitu i uzgoj ptica pjevica Osijek. Učlanio sam se nakon što sam posjetio izložbu ptica koje je organiziralo Osječko ornitološko društvo i očarao se izloženim pticama i atmosferom izložbe. Tek tada sam se učlanio u Društvo a nakon nekog vremena što sam bio član uvidio sam koliko ne znam tj. koliko sam bio neupućen o standardima ptica za takmičenje, o njihovoj pripremi za takmičenje i o samim ornitološkim prvenstvima. Izlagao sam na više izložbi i ptice su mi više puta bile nagrađivane kako na klupskim tako i na državnim prvenstvima.Trenutno uzgajam više vrsta egzota, standard japanske galebiće i njihove mutacije, standard australske zebe, timor zebe a u planu mi je uzgajati još neke egzote i egzotične ptice.

Izložbeni japanski galebići

Izložbeni japanski galebići

Ptice uzgajam isključivo iz svog „gušta“, iz čiste ljubavi a naravno ako se što može prodati proda se ili mijenja. Sastanke Društva i ornitološka prvenstva shvaćam kao jedan vid druženja sa drugim uzgajivačima gdje se nalazim sa osobama sa kojima mi nikad nije dosadno, gdje mogu nešto naučiti i sa kojima mogu razmijeniti iskustva u našem hobiju.

zebice

 

volijere u podrumu

Stanujem u Sarvašu, Hrvatskih Junaka 32. tel.031/588-854, mob.091/358-9102,  Mail: gerosenior@gmail.com

  • ADRESA:

    Županijska 30

    HR 31000 Osijek

    Hrvatska

  • OIB: 47112286141

  • E-mail: info@ptice-osijek.com